www.advoxya-shop.com www.advoxya-records.com
News
Archiv
Releases
Bands
Press
Live
Downloads
Partners
Contact
GDPR

Schyzzo.Com
hungary

-the electrodistorted influence-

A Schyzzo.Com electro-noise-ebm zenekar jelenlegi formáját tekintve, 2004 márciusában alakult Karl, Victor és Brasil összefogása révén.
Bár az együttes tagjai, 2002 óta aktívan foglalkoztak a zenével , a közös zenélés mint ötlet , csak két év után merült fel.


Victor és Karl régebben egyedül és úgymond saját magának készített zenét , ám az egyre sokasodó demo-trackek a kidolgozottság és hangzásbeli aktualitás szempontjából , a komolyabb zenei működés felé motiválták őket.

Brasil doborientáltsága pedig egyértelmű pluszt jelentett az akkor még csak gondolati síkon létező Schyzzo.Com-nak, majd a technikai háttér kívánt kibővítése után elindult a program.

Nehéz problémakör írni ezen együttes stílusáról, érzelem-és gondolatvilágáról.

Talán leegyszerűsíthetem a témát, ha azt mondom, hogy a Schyzzo.Com  az electro, a noise, és az ebm jegyeit sajátosan elegyítő zene, mindenképpen klubbos, azaz intenzív és erőteljes , ugyanakkor pontonként meglepően dallamos formában.

Bár manapság nehéz (sőt talán nem alaptalanul, szinte lehetetlen ) globálisan nézve egyéni zenei produkciót lerakni az asztalra, mi mégis megpróbáljuk, és hogy ez több vagy kevesebb sikerrel történt e meg, azt majd a közönség eldönti.

Megpróbáljuk az egymástól szinte teljesen független stílusokból kiszűrni a hatásos, dinamikus és fantáziadús jellemzőket és ezt a saját szánk íze szerint rendezzük rendszerbe egy hibrid hangzás végeredményeképp. Alapvetően meghatároz minket a power noise brutalitása és ereje, az elektro sterilitása és „chipsensitive” törtsége, ugyanakkor az ebm tradicionalitása és hangulata.

Jó lenne azt mondani, hogy minden elképzelésünk egyértelműen konvertálódik zenei síkba, de ez nem így van, minden track más történet, más gondolat és más technikai alap. Ez foglalja magában részünkről a színt, és a kiszámíthatatlanságot.

Nem, nem akarunk hasonlítani, ahogyan persze senki nem akar, bár a magyar színtéren véleményünk szerint, ilyen zenei kompozícióval egyedül vagyunk.

Nem akarunk ideológiát, nem akarunk költői magasságot. Egy valamit azonban szeretnénk megteremteni, és ez a hangulat, egy adott hangulat, ami talán soha nem jött volna és jönne létre a továbbiakban, ha ez a világ nem olyan lenne, mint amilyen. Precízen véletlenszerű és hideg.

Többet talán nem is szabad a zenéről írni, ez sajnos nehezen szavasítható témakör, a lényeg, hogy adhassunk egy légkört a közönségnek, amit még nem hallott, vagy legalább is ilyen formában még nem, és képzeletben utazzon el egy hidegebb, és „programozhatatlan” helyre, ami lehet akár egy hálózat, egy processzor, vagy akár bármelyikőnk elméje.


 Schyzzo.Com

 / Karl Zack, Victor Miller, Brasil/


-the electrodistorted influence-

  The Schyzzo.com electro-noise-ebm band formed in 2004 march with Karls, Victors and Brazils co-operation. However the band members made music since 2002, the idea of doing it togedher appeared only two years later. Victor and Karl created music earlier alone and for themself so to say, but the numerous demo tracks they made the precision and the actualism of the tones motivate them to deal a bit more seriously with music. Brasils strong love of drums gave something extra to the only mentally existing Schyzzo.Com, then after the expansion of the technical support the program started.

  It is difucult to word the style, emotional background and the thoughts of the band. Maybe I could simplify the matter if I say that Schyzzo.Com is a band mixing togedher the main traits of electro, noise and ebm, definitely  club music, say intense and powerful, surprisingly tuneful at the same time.

  However it is difficult in these days /yea almost impossible/ if you watch music scene globally  to give birth to a unique production, yet we try to make it and public will decide if we succeeded or not. We manage to strain out the impressive, dynamic and colorful traits of styles totally different from each other and create a hibrid sounding of our own taste. Basically dominate us the brutality and strength of powernoise, the sterility and chipsensitive fractionality of electro, however the tradition and spirit of ebm. I wish I could say that all of our conceptions preserve into musical level, but it's not right. Every single track is a different story, an other thought and technical base. It contains the upredictable and colorful tones to us. We don't want to be similar to others, like no one wants, don't want ideology, don't want poetry. But there is one thing we would like to create and it's the mood, a certain mood, that wouldn't came into life, if this world wouldn't be as it is. Precisely random and rigid.

  Maybe I shouldn't write more about the music, it's a topic very hard to put into words, but the great thing is to give something the audience they never heard or at least not this way and take a trip to a colder and "unprogrammable" place that can be either a virtual network, a processor or the mind of one or other of us.
                                                                                                                   

Schyzzo.Com

Copyright © by Advoxya-HUN All Right Reserved.

[ Go Back ]