www.advoxya-shop.com www.advoxya-records.com
News
Archiv
Releases
Bands
Press
Live
Downloads
Partners
Contact
GDPR

Buy our CDs here:
Россия, г. Волгоград,
пр-кт Ленина 15,
Razgrom Music.
контакт:
razgrommusic@gmail.com
 Impact Pulse interjú

Posted on Saturday, June 24 @ 14:21:24 CEST

 


Gunhead juttatta el hozzánk a Chain D.L.K. zenei magazin Impact Pulse-al készített riportját.
C: Hello srácok! Először is be tudnátok mutatni a zenekart? Mikor, és hol találkoztatok, és mikor döntöttetek úgy, hogy zenekart alapítatok?

Az Impact Pulse jelenlegi formájában 2004-ota létezik. Tagok: Cipree, Gunhead. Gyerekkori barátok vagyunk. Egy remix felkérés kapcsán döntöttük el hogy közösen fogunk zenélni. A zenekar stilusa: electro-tech-beat. Egy magyarországi kisvárosban élünk Szombathelyen.

Katt a továbbra a folytatáshoz ...C: Magyaroroszágról jöttök, egy kelet-európai országból, amely ez idáig nem bővelkedett electro industrial zenekarokban... Gondoljátok, hogy van esely rá, hogy ez hamarosan megvaltozzon? Mi a helyzet nálatok a szcenával, a zenekarokkal, a clubokkal, emberekkel?

Itthon a helyzet kezd javulni. A múlthoz képest elég sok zenekar van már hazánkban is. Elég széles palettákon. A synth-poptól egészen a kísérleti industrial zenéig. Egyre több külföldi zenekar is ellátogat hozzánk. A clubok illetve a zenei rendezvények is biztató számban szaporodnak. Illetve egyre többen érdeklödnek az electro müfaj iránt is.

C: Az Advoxya magyar-orosz kiadónál jelent meg a jól sikerült debütáló albumotok a “[pulse]ing module’s”. Meséljetek el, hogy kerültetek kapcsolatba, és hogy indult a közös munka?

A kiadó fönökével már régóta baráti kapcsolatban vagyunk.Ö kért fel minket egy remix munkára. Ami elég jol sikerült. Ezután kaptuk a felkérést a kiadó részéről hogy készitsünk egy önálló lemezt. Az elkészült demók meggyőzőek voltak az Advoxya számára és igy szerzödést ajánlottak számunkra.

C: Néhány szó a CD-tekrol. Le vagyok nyűgözve, mennyire modernül, és naprakészen szól a zenetek. Mi adott nektek ihletet ahhoz, hogy ilyen jól kidolgozva keszítsétek el? Milyen benyomások értek titeket amelyek hatással voltak a zenétekre?

Nagyon örülünk hogy a CD-nk elég sok embernek elnyerte a tetszését. Itthonról és külföldről is nagyon kedvező kritikákat kaptunk. Mindkettönknek voltak már régota zenei ötletei amit szerettünk volna megvalositani. A mostani zenei eszközökkel szerettük volna megcsinálni ezeket. Felhasználva minkettönk eddigi zenei tapasztalatait.

C: Kérlek mutassátok be nekünk a nagyon jól éneklő női vokalistát Linda Daemont, aki nagyot alakított a “My World”-ben.

Linda Daemon egy magyar zenekar ( Drugzone ) énekesnöje. Ővele és a zenekarával is jó kapcsolatot ápolunk. Linda remek hangú énekesnö. Volt olyan fellépésünk ahol Orsolya Nada-t ö helyetesitette. Úgy gondoltuk hogy az Ő hangja tudna hozzá tenni a lemezünkhöz. Ezért felkértük hogy egy számunkban közremüködjön mint énekes-szövegiró. Az eredményel roppant elégedettek voltunk. A visszajelzések is azt igazolják hogy nem csak mi.

C: A side projectetek a Nothing Nada. Miért ez a side project? Miért hoztátok létre? És mi a legnagyobb eltéres az Impact Pulse-hoz képest? Vannak terveitek megjelentetni a Nothin Nada anyagat is?

Mivel mindkettőnknek van populárisabb oldala és ebböl fakadóan zenei ötletei, már felmerült korábban hogy kezdünk majd velük valamit. Orsolya Nada-val készitettünk egy számot. Amit eredetileg az akkor készülö Impact Pulse CD-re szerettünk volna feltenni. De a kiadonk szerint nem passzolt volna ez a track a lemezre. Inditványozta hogy ezt a dolgot kezeljük önálló projectként. Mi rááltunk a dologra. Béres ”Nada” Orsolyával kiegészülve létrehoztuk a Nothing Nada-t. Jelen pillanatban is dolgozunk a debütáló Nothing Nada lemezen. Az Impact Pulse-tól eltérően ez jóval könnyedebb project. Stilusa: future-tech-beat. Itt a future-popos dallamokat helyeztünk keményebb electrosabb alapokra. A lemez a jelenlegi tervek alapján nyáron kerülne napvilágra.

C: Van esély arra, hogy egy szép napon a weboldalatokat angolul is tudjuk olvasni?

Igen ez a dolog már folyamatban van.Hiszen manapság ez már elengedhetettlen.

C: A zenével való foglalkozás mellett mi tölti ki a maganéleteteket? Mit tartogat még számotokra?

A zenélés kitölti minden szabadidönket. A fenmaradó időben föállásban mindketten dolgozunk még.

C: Vannak terveitek arra vonatkozolag, hogy koncerteket adjatok a közeljövőben? Milyen a szinpadi fellépésetek? Mit láthat az aki ellatogat egy livetokra? Mondjatok el, hogy az is tudja, aki nem tud titeket megnézni előben...

Nos közel 1 éve adunk már koncerteket. Nem csak itthon hanem külföldön is felléptünk már. Élöben rajtunk kivül még velünk van Der Feind is ( aki egyébként az Impact Pulse dalszövegiroja is ). Ö mint szintetizátoros és vokalista segit minket. Lehetőség szerint megpróbáljuk a színpadon felvonultatni a lemezen szereplő vendégelőadokat is ( Linda Daemon,Von Schwarzkopf ). Illetve újabban egy elö dobos is szinesiti a fellépéseinket. Háttérkivetités is pörög a szinpadon ami nem csak látványos de segithet megérteni a mondanivalónkat is.

C: Vannak hirek új megjelenésekről, amelyeket itt elárulnátok? Mik a terveitek a jövőre nézve?

Tervbe van a kiado részéröl egy Impact Pulse remix ep. Ahogy már emlitettük dolgozunk a Nothing Nada lemezen. Kaptunk pár remix felkérést is. Illetve megtettük már az elökészületeket a következö Impact Pulse lemezre is.

C: Van még amit el szeretnétek mondani, és amit itt leírhatunk?

Megprobáljuk a lehetőségekhez mérten minden érdeklődőhöz eljutattni a zenénket. Megméretettni magunkat más országokban is. Illetve megmutattni azt hogy mi is meg tudjuk állni a helyünket a nyugati zenei szcénában.

 

 

Forrás: Gunhead


 

 
· More about News, information


Most read story about News, information:
Mulphia - Bleeding Printer Friendly Printer Friendly